Eerste bestelbussen op waterstof 

2 bestelbussen van Warmtebouw en Pot, op waterstof

Op 19 oktober 2023 werden de allereerste bestelbussen op waterstof geleverd in Nederland. De Utrechtse bedrijven Pot Verhuizingen/Logistiek en Warmtebouw hebben een Renault HYVIA waterstofbestelbus in gebruik genomen bij het waterstoftankstation van Fountain Fuel in Gemeente Amersfoort.

Schoon, duurzaam en veilig

Gedeputeerde André van Schie van provincie Utrecht overhandigde de sleutels van de zero emissie bestelbussen aan Mark Pot & Wim Pot van POT Verhuizingen/Logistiek en aan Henk Overeem & Jeroen Lengkeek van Warmtebouw. André van Schie: “Fantastisch dat jullie schoon, duurzaam en veilig gaan rijden in onze provincie. Van harte gefeliciteerd!”  Bekijk de video van de overhandiging van de sleutels.

Groep mensen van Warmtebouw, Pot, Renault, Provincie Utrecht bij bestelbussen op waterstof

Trots

Inmiddels heeft de HYVIA Renault Master H2 van Warmbouw al bijna 10.000 km afgelegd.
Een trotse mobiliteitsmanager Jeroen Lengkeek op LinkedIn: “Het gebruik van deze waterstofbestelbus is niet alleen een stap voorwaarts in duurzame mobiliteit, maar ook een bewijs dat waterstoftechnologie een betrouwbare en praktische oplossing biedt.
Wij geloven sterk in de kracht van investeringen in milieuvriendelijke initiatieven en zijn blij dat we kunnen bijdragen aan een schonere toekomst. Door ons voorbeeld hopen we andere bedrijven te inspireren om ook de overstap te maken naar duurzamere transportoplossingen. Samen kunnen we de ontwikkeling van waterstof als een levensvatbaar alternatief voor conventionele brandstoffen versnellen.
Terwijl we inzetten op waterstof, erkennen we ook de waarde van batterij-elektrische voertuigen. We geloven dat beide technologieën naast elkaar kunnen bestaan, en in het bijzonder zien we waterstof als de veelbelovende toekomst voor zwaar vervoer. Laten we samen streven naar een evenwichtige en duurzame mobiliteitsrevolutie.”

Hyvan

Via het project Hyvan wordt het gebruik van bestelbussen op waterstof haalbaar, betaalbaar en schaalbaar. Fountain Fuel, Allied Waters, Renault HYVIA en Stellantis werken in dit project samen om het rijden in waterstofbusjes toegankelijk te maken voor ondernemers, met steun van Kansen voor West Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.
Een video en meer informatie over het project: hyvan.nl